Kattomaalaus

Kattomaalaus on yleinen peltikatoille tehty huoltotoimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa katon ulkonäköä ja teknistä toimivuutta. Kuumasinkittyä peltiä käytetään yleisesti rakennusten katemateriaalina. Pellin päällä oleva ohut sinkkikalvo on jo sellaisenaan hyvä korroosiosuoja, joka saattaa oikein käsiteltynä suojata peltikattoa jopa 20 vuotta, riippuen ilmaston laadusta johtuvista rasituksista. Uusi sinkkipinta vaatii aina pohjamaalin, koska sinkki on reaktiivinen aine.

Maalattu peltikatto voi altistua koville säärasituksille. Säärasituksia ovat muun muassa auringonpaiste, joka saattaa haalistaa katon väriä. Talvella lumi ja jää saattavat kuluttaa maalin pintaa. Myös lämpötilan vaihtelusta aiheutuva lämpölaajeneminen vaikuttaa maalipinnan kestävyyteen. Tästä syystä Valtapinnoitteella kaikki kattomaalaukset tehdään aina maalilla, joka pyrkii vastaamaan näihin ulkoisiin rasitteisiin.

Valtapinnoite Oy tarjoaa kattomaalauksen joka kohteeseen luotettavaa ja osaavaa ammattitaitoa käyttäen. Valtapinnoite antaa katollesi uudenlaisen ilmeen tai huollon, jos kattosi sitä tarvitsee. Valtapinnoitteella tarjoamme kattomaalausta kattoon kuin kattoon. Teemme kattomaalauksia muun muassa pelti-, tiili- ja mineriittikattoihin. Kattoasi huoltamalla, eli sen säännöllisellä puhdistuksella ja maalauksella, on mahdollista taata katolle pidempi elinikä, turvallisuutta katollesi ja siisti ja raikas ilme koko talolle. Esimerkiksi tiilikaton kattomaalaus palauttaa tiilikaton alkuperäisen suojan ja antaa katolle uuden hehkeän ilmeen. Vanhat ja epäkunnossa olevat mineriittikatot puhdistetaan painepesulla, jolloin katto muuttuu jälleen kauniiksi eikä rikkoonnu pesun aikana. Pesun jälkeen katto maalataan.

Kattomaalaus ja vaadittavat pohjatyöt

Onnistuneen kattomaalauksen takaa huolellisesti ja ammattitaidolla tehdyt pohjatyöt, joita me Valtapinnoitteella tarjoamme.

Maalin irtoamiselle voi olla monia syitä. Ohessa yleisimpiä syitä maalin irtoamiseen:

ESIMERKIKSI

  • epäsuotuisat maalausolosuhteet
  • puutteellisesti tai huonosti tehty esikäsittely (esimerkiksi puhdistus tai ruosteenpoisto tehty huolimattomasti tai huonosti)
  • huonon huuhtelun seurauksena jäänyt pesuainejäämiä alustaan
  • pintamaalin tai muun heikosti soveltuvan maalin levittäminen suoraan sinkitylle pellille (maalilla huono tarttuvuus sinkkiin)

Kattomaalaus vanhalle peltikatolle

Ennen kuin kattoa aletaan huoltamaan tai maalaamaan, alusta tulisi tarkastaa kunnolla. Roskat, lehdet ja muut epäpuhtaudet poistetaan ja katto pestään huolellisesti painepesurilla. Mikäli vanhentunut maali irtoaa paloina alustasta, maali täytyy poistaa riittävän isolta alueelta. Näin uusi maali saadaan tarttumaan paremmin alustaan, oli se sitten tiili- tai peltikatto.

 

Me Valtapinnoite Oy:llä takaamme parhaan mahdollisen, siistin ja ammattitaitoisen työn ja tuloksen kaikkiin kattomaalauksiin.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää kattomaalauksistamme!

 

 

 

 

Pikalinkit palveluihimme: Kattoremontti, Kattohuolto, Kattoturvatuotteet, Kattomaalaus, Kattopinnoitus ja Huopakattoremontti